Вівторок, 23.04.2024, 11:59
Юрій Луканов - серйозний журналіст, який часто валяє дурня
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Основне меню
Почувайтеся як у дома, але не забувайте, що в гостях [1]
Новини [3]
Свіжа козюлька [35]
Поточні міркування і спостереження [11]
Колонки [29]
Розслідування [4]
ЗМІ про [31]
Інші матеріали
Головна » 2010 » Липень » 14 » Свідоміти імені Мазепи заважають об`єднати руській мір
10:20
Свідоміти імені Мазепи заважають об`єднати руській мір
Московський церковний партріарх Кіріл відібрав у свідомітів одну з утіх їхньої підлої і ворожої руському міру душі.

До останнього часу вони мерзенно посміювалися з того, що церковний офіс московського патріархату стоїть у Києві на вулиці зрадника Івана Мазепи, того самого, якому під тиском царя Петра І єдиноправильна канонічна московська церква оголосила анафему і яку вона з усією принциповістю не збирається скасовувати. Це все одно, що колись КГБ в Тернополі раптом опинився на вулиці кривавого вбивці Степана Бандери – 1990 року націоналістична Тернопільська міськрада, вирвавшись з-під комуністичного контрою, розперезалася і ухвалила таку назву для вулиці Леніна. А тепер свідоміти вважають, що Київрада витягла для них дулю з кишені. Це проявилося у перейменуванні на прохання Кіріла частини вулиці Мазепи на Лаврську. Тож свідоміти скаженіють від люті, що в них відібрали таку можливість розпалювати міжнаціональну ворожнечу.
Правда, розгніваних свідомітів тепер намагаються переконати, що високоповажний патріарх до перейменування жодного відношення не має. Це нібито ініціатива від московської церкви у Києві. Кажуть, наче новина про прохання Кіріла була неправдою. Але кляті свідоміти не вірять, хоч кілок їм на голові теши. Вони ціле шоу протесту під столичною мерією влаштували. Один з безглуздих мотивів – московський піп не може втручатися у внутрішні справи України. А тому, мовляв, аж страшно виговорити: „Геть московського попа!”.
Свідоміти, як і належить затятим націоналістам, дуже вперті і ніяк не приймають на віру переконливий аргумент, що зрадник Мазепа жодного відношення до тієї вулиці немає. Вони, явно розпалюючи міжнаціональну ворожнечу, тупо наробили фотографій церков у районі Лаври, які збудовано під патронатом Мазепи, і принесли їх на акцію протесту.

Крім того, свідоміти виявилися підступно уважними і помітили, що, наприклад, на Великій Васильківській, яку перейменували кілька років тому, досі висять таблички з написами „Червоноармійська”. А таблички з написом „Лаврська” на колишній Мазепи з`явилися вже за кілька днів після рішення міськради. „Для чого такий поспіх?” – багатозначно запитують свідоміти і роблять безглуздий в своїй цинічності висновок: це для того, щоб його московському святішеству не псувати настрій під час його близького візиту до матері городов руських. Бо кажуть, коли минулого разу він побачив табличку з іменем Мазепи, то в нього пропав апетит.
Ці свідоміти, на словах пропагуючи міжконфесійні злагоду і єдність, явно сповідують подвійні стандарти. Бо дев`ять років тому вони чомусь не стали об`єднуватися на знак братньої солідарності з групою організованих народним депутатом Юрієм Болдирєвим справжніх православних бабусь. Тоді бабусі ходили маршем по Хрещатику з плакатами на знак протесту проти візиту до України антихриста – так істинно православні зустрічали тодішнього Папу Римського Івана Павла ІІ.

В той час свідоміти навіть не думали насміюватися з посланця ворожого Заходу. Правда, навіть москвофіли не насмілювалися того робити. Можливо, боялися підступної свідомітської помсти. А, може, тому, що 82-річний європеєць не давай підстав для сміху: ні годинника за тридцять штук, ні проживання у п’ятизірковому готелі. Він лише зустрічався з представниками усіх церковних конфесій в Україні і закликав їх до єдності. Хоча ж на думці, зрозуміло, мав зовсім інше – розколоти рускій мір. Ось і доводиться Кірілу його об’єднувати. Тільки він, цей самий мір, чогось не дуже бажає єднатися. Ясна річ – свідоміти імені Мазепи заважають.
 
Газета "Левый берег".
Фото Макса Левіна
Категорія: Колонки | Переглядів: 784 | Додав: lukanov | Теги: Кіріл Мазепа і свідоміти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 anovakari  
0
Hello

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Block title
Теги
Вона працює а ми? Путін і стовп Тимошенко піарить Есхіла Симоненко і Ткаченко плюнули журнал Напади на журналістів Депутат Ткаченко і бухвет Янукович почує і що? Про теплі яйця на долоні Свинячий грип - не трихомоноз Литвин - плагіатор геноцид - президент України Янукович не читатель Бандеру позбавити героя Бандера сміється Янукович скаже як завяже Геній лисий Бузина Рибка - гордість чоловіча Сковорідк Фестиваль одного фільму імені Азаро Перша книга про третього президента Бандера мазохіст? Любові Бандери на зйомках фільму Бандера писал стихи Табірний роман у листах Українське кіно в голландському фес Рецензія фільму про Валерія і Джекі Вони в житті не зустрілися Півгодини про Козюльки Гітлерувати - не злочин Козюльки з носа України Толстой поруч з Лукановим Премія імені Берії П'яні вбивці чи без вини винні? За що мені любити донбасян? Табачник: полковник запасу - мініст Ліна незрівнянна Бакай - шахраї Жертва насильницької українізації В Україні нема російськомовних регі Табачник помирився з Колесниковим дискусія не про Бандеру Сталін біля своїх жертв Могильов - Бабруйськ Шевченко це Сталін Рідна Москва Бандери Кремль визнає Бандеру Янукович яйце і вінок ЧА і УПА SMS шахрайство білі шкарпетки Кучми Донбасяни-2 пологівський маніяк кукурікає колісниченко Михалков провал фільму Голодомор без перспективи Стаханов - Фхметов Кіріл Мазепа і свідоміти Не вбивайте Януковича! Азаров і пеня Проституційний суд простодушність грабіжників Путін задушиш у обіймах? Пшонкіна прокуратура фальсифікації шістнадцять років том Януковичу заборонено Наступна Ліна Костенко? Всі сидять япона мать! рік при владі Януковича куди стрибати замість гречки? бійка у ВР
Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz