П`ятниця, 26.04.2024, 18:05
Юрій Луканов - серйозний журналіст, який часто валяє дурня
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Основне меню
Почувайтеся як у дома, але не забувайте, що в гостях [1]
Новини [3]
Свіжа козюлька [35]
Поточні міркування і спостереження [11]
Колонки [29]
Розслідування [4]
ЗМІ про [31]
Інші матеріали
Головна » 2009 » Серпень » 17 » Медіа збрехали: Ангела Меркель не збирається боротися з нацизмом в Україні
22:49
Медіа збрехали: Ангела Меркель не збирається боротися з нацизмом в Україні
Українські і, природно, російські медіа захлинулися новиною про те, що німецька канцлерка Ангела Меркель викриває нацизм в Україні. А заголовки які! Наприклад, Lenta.ru: «Меркель пообіцяла Медведєву боротися з героїзацією нацизму в Україні». Почитаєш таке — і уявляєш собі рррреволюційну картинку: невисока Меркель, дивлячись зверху вниз на видатного російського керівника, з палаючим поглядом каже йому: «Товаришу президенте! Даю вам тверду обіцянку: я ночей не досипатиму, я сніданків не доїдатиму, але ми знищимо під корінь будь-яку спробу українських буржуазних націоналістів героїзувати нацизм!!!»

Тут би весь світ мав підвестися у праведному гніві і разом із принциповою німкенею підняти свій голос проти фюрера Ющенка та його спроб відродити культ Гітлера. Бо це ж тільки перший крок, а далі Адольф... ой, вибачайте Віктор Ющенко оголосить європейські нації «унтер меншен» і забажає їх загарбати. Та ще й Росії, яка весь час плутається у нього під ногами, дістанеться по шиї. Тільки от відкриваєш іноземні новини — і жодної сенсації: про войовничі анти-нацистські наміри німецької керівниці жодного слова. Згадується лише, що пані Меркель провела переговори з паном Медведєвим під час свого візиту до Росії на тему енергетики. А дехто з оглядачів висловлює думку, що то взагалі був показовий візит у рамках майбутньої передвиборної кампанії.

Невже світ оглух і не чує стурбованих слів керівниці однієї з найпотужніших держав світу? Але давайте відтворимо, власне, слова самої Меркель. Цитую за англомовним Voice of Russia, бо повторюся: іноземні медіа проігнорували анти-нацистську заяву канцлерки: «Німеччина денонсувала націонал-соціалізм і пам’ятає це. Хоч би де відбувалися тенденції протилежного характеру, прагнення зобразити націонал-соціалізм як важливе явище — Німеччина протидіятиме цьому». Може, автор цих рядків недобачає, то прошу йому вказати, де там хоч одне слово про Україну. Здається, жодного, чи не так?

То чому ж навколо слів німкені піднявся такий ѓвалт? У посольстві Німеччини мені надали роздруківку спільної прес-конференції Медведєва і Меркель, виявилося, що слова про героїзацію нацизму в Україні прозвучали в запитанні російського журналіста, а німецька гостя відбулася загальною фразою про наміри боротися з нацизмом де тільки можна, ймовірно пропустити, що з нацизмом і в Росії вона теж має намір боротися, так само як і в Гондурасі. Але російські медіа прив’язали її відповідь до свого запитання і зробили Меркель підспівувачкою Медведєва, який, бідний, на цій прес-конференції так розпинався у своїх викриттях України, що взагалі дивно, як це він про енергетику не забув.

Отож, російські інформаційні агентства вчергове прибрехали і видали бажане за дійсне. Ну а малоросійські, на відміну від західних, редактори засобів масової інформації тільки й раді отримувати локшину на вуха. Струшувати вони її не збираються. Бо для цього думати треба, а думати — ой як не хочеться.

№144, вівторок, 18 серпня 2009

Газета "День". http://www.day.kiev.ua/278631/

Категорія: Колонки | Переглядів: 757 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Block title
Теги
Вона працює а ми? Путін і стовп Тимошенко піарить Есхіла Симоненко і Ткаченко плюнули журнал Напади на журналістів Депутат Ткаченко і бухвет Янукович почує і що? Про теплі яйця на долоні Свинячий грип - не трихомоноз Литвин - плагіатор геноцид - президент України Янукович не читатель Бандеру позбавити героя Бандера сміється Янукович скаже як завяже Геній лисий Бузина Рибка - гордість чоловіча Сковорідк Фестиваль одного фільму імені Азаро Перша книга про третього президента Бандера мазохіст? Любові Бандери на зйомках фільму Бандера писал стихи Табірний роман у листах Українське кіно в голландському фес Рецензія фільму про Валерія і Джекі Вони в житті не зустрілися Півгодини про Козюльки Гітлерувати - не злочин Козюльки з носа України Толстой поруч з Лукановим Премія імені Берії П'яні вбивці чи без вини винні? За що мені любити донбасян? Табачник: полковник запасу - мініст Ліна незрівнянна Бакай - шахраї Жертва насильницької українізації В Україні нема російськомовних регі Табачник помирився з Колесниковим дискусія не про Бандеру Сталін біля своїх жертв Могильов - Бабруйськ Шевченко це Сталін Рідна Москва Бандери Кремль визнає Бандеру Янукович яйце і вінок ЧА і УПА SMS шахрайство білі шкарпетки Кучми Донбасяни-2 пологівський маніяк кукурікає колісниченко Михалков провал фільму Голодомор без перспективи Стаханов - Фхметов Кіріл Мазепа і свідоміти Не вбивайте Януковича! Азаров і пеня Проституційний суд простодушність грабіжників Путін задушиш у обіймах? Пшонкіна прокуратура фальсифікації шістнадцять років том Януковичу заборонено Наступна Ліна Костенко? Всі сидять япона мать! рік при владі Януковича куди стрибати замість гречки? бійка у ВР
Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz