Четвер, 18.04.2024, 19:51
Юрій Луканов - серйозний журналіст, який часто валяє дурня
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Основне меню
Почувайтеся як у дома, але не забувайте, що в гостях [1]
Новини [3]
Свіжа козюлька [35]
Поточні міркування і спостереження [11]
Колонки [29]
Розслідування [4]
ЗМІ про [31]
Інші матеріали
Головна » 2008 » Січень » 15 » Відповідь Юрія Луканова Леонідові Кравчуку
06:39
Відповідь Юрія Луканова Леонідові Кравчуку
Ледь не половину інтерв'ю Леоніда Кравчука «Елітний прошарок України навіть не здатен визначити, хто в нас перший президент», присвячено моїй книжці "Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми”. http://yuriylukanov.ucoz.ua/news/leonid_kravchuk_elitnij_prosharok_ukrajini_navit_ne_zdaten_viznachiti_khto_v_nas_pershij_prezident/2008-01-14-71 Я сподівався, що про мою скромну працю напишуть газети, розповість телебачення й радіо, адже тема її актуальна, та й видана вона — треба віддати-належне видавництву «Такі справи» — непогано. Але вона дістала відгук такої помітної постаті, як Леонід Кравчук, і це може вплинути на формування громадської думки ліпше від статей десятка вправних журналістів.
 
Мій шановний опонент закидає мені, що я не знаю історії України, — зокрема, веду відлік українських президентів від Михайла Грушевського, котрий був президентом не України, а Центральної Ради. Називаючи книжку «Третій президент», я усвідомлював неоднозначність такої назви. Але ж і Центральна Рада не була парламентом у класичному розумінні цього слова, її сформовано не шляхом загальних виборів — просто зібралася група більш-менш відомих діячів, які й проголосили себе Центральною Радою. З огляду на це можна поставити під сумнів і легітимність існування Української Народної Республіки. На мій погляд, застосовувати: класичні критерії щодо того часу некоректно, Бо коли на місці колонії постає держава, то годі сподіватися, що новонароджувані державні інституції та посади відповідатимуть усім юридичним канонам. Отож, як мені здається, ведучи відлік президентів від Михайла Грушевського, я не дуже погрішив проти істини. До того ж підкреслив спадкоємність традицій. Принизити шанованого мною Леоніда Кравчука я не хотів жодним чином: поза всяким сумнівом, він є першим усенародно обраним Президентом України. . Певна річ, мені цікавіше було б дискутувати про діяльність нинішнього Президента України Леоніда Кучми, якому й присвячено книжку «Третій президент». Але сподіваюся, що обмін думками з Леонідом Кравчуком із порушеної ним проблеми на сторінках газети додасть охоти тим, хто хоче вивчати нашу історію:
 
Юрій ЛУКАНОВ
 
05.03.1997. "ДЕНЬ”
Категорія: ЗМІ про | Переглядів: 992 | Додав: lukanov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Block title
Теги
Вона працює а ми? Путін і стовп Тимошенко піарить Есхіла Симоненко і Ткаченко плюнули журнал Напади на журналістів Депутат Ткаченко і бухвет Янукович почує і що? Про теплі яйця на долоні Свинячий грип - не трихомоноз Литвин - плагіатор геноцид - президент України Янукович не читатель Бандеру позбавити героя Бандера сміється Янукович скаже як завяже Геній лисий Бузина Рибка - гордість чоловіча Сковорідк Фестиваль одного фільму імені Азаро Перша книга про третього президента Бандера мазохіст? Любові Бандери на зйомках фільму Бандера писал стихи Табірний роман у листах Українське кіно в голландському фес Рецензія фільму про Валерія і Джекі Вони в житті не зустрілися Півгодини про Козюльки Гітлерувати - не злочин Козюльки з носа України Толстой поруч з Лукановим Премія імені Берії П'яні вбивці чи без вини винні? За що мені любити донбасян? Табачник: полковник запасу - мініст Ліна незрівнянна Бакай - шахраї Жертва насильницької українізації В Україні нема російськомовних регі Табачник помирився з Колесниковим дискусія не про Бандеру Сталін біля своїх жертв Могильов - Бабруйськ Шевченко це Сталін Рідна Москва Бандери Кремль визнає Бандеру Янукович яйце і вінок ЧА і УПА SMS шахрайство білі шкарпетки Кучми Донбасяни-2 пологівський маніяк кукурікає колісниченко Михалков провал фільму Голодомор без перспективи Стаханов - Фхметов Кіріл Мазепа і свідоміти Не вбивайте Януковича! Азаров і пеня Проституційний суд простодушність грабіжників Путін задушиш у обіймах? Пшонкіна прокуратура фальсифікації шістнадцять років том Януковичу заборонено Наступна Ліна Костенко? Всі сидять япона мать! рік при владі Януковича куди стрибати замість гречки? бійка у ВР
Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz