Четвер, 18.04.2024, 21:25
Юрій Луканов - серйозний журналіст, який часто валяє дурня
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Основне меню
Почувайтеся як у дома, але не забувайте, що в гостях [1]
Новини [3]
Свіжа козюлька [35]
Поточні міркування і спостереження [11]
Колонки [29]
Розслідування [4]
ЗМІ про [31]
Інші матеріали
Головна » 2008 » Січень » 1 » Книга про Президента України
06:17
Книга про Президента України

Юрій Луканов — журналіст, він писав свою книгу по гарячих слідах подій, спираючись виключно на реальні факти.
"У країнах розвинених демократій е нормальним явищем, коли журналісти і політологи задовольняють інтерес співгромадян до того, кого останні висунули своїм провідником", — пише в передмові до цієї книги її автор Юрій Луканов. На жаль, у нас така можливість з'явилася тільки після проголошення незалежної України Лише тепер побачили світ праці про першого Президента Української Народної Республіки Михайла Грушевського, про Президента Леоніда Кравчука і ось щойно вийшов друком твір Юрія Луканова про нинішнього Президента — політичний портрет Леоніда Кучми „Третій президент" (К., „Такі справи", 1997).
Юрій Луканов — журналіст, він писав свою книгу по гарячих слідах подій, спираючись виключно на реальні факти. „Я не ставив собі за мету здійснити політологічний аналіз діяльності Президента Кучми. Хай цим займаються фахівці. Так само, як не мав наміру хвалити або критикувати свого героя. Я спробував викласти якомога більше фактів з його життя і політичної діяльності — як позитивних, так і негативних. Намагався, аби. моїх оцінок було якомога менше", — зазначає автор.
Відповідаючи на запитання і журналістів під час презентації книги у прес-центрі УНІАН, він розповів, як працював над своїм твором. Всі зібрані документи, факти, виступи Президента, матеріали в засобах масової інформації журналіст закладав у власний комп`ютер, систематизував їх, опрацьовував і викладав у певному порядку. Звісно, побував на батьківщині Леоніда Даниловича і в Дніпропетровську, де той працював аж до обрання його народним депутатом, мав розмови з людьми, які оточували Л.Д. Кучму в різні періоди його життя й діяльності — односельцями, друзями, колегами і опонентами, але не зробив жодної спроби зустрітися з Президентом особисто. Роботі над книгою автор присвятив один рік і вісім місяців. Окремі її розділи публікувалися в періодичних виданнях.
Оповідь Юрія Луканова завершується розділом про ухвалення нової Конституції України. Однак автор не виключає, що книжка побачить світ і в друго-
му виданні — адже політична біографія Президента на цьому не закінчується, та й дещо з написаного вже тепер можна переробити: кожний день приносить нове.
Цікавим був виступ на прес-конференції й генерального дк ректора, видавничого, інфор надійного та рекламного агентства „Такі справи", яке підготувало й видало книжку Юрія Луканова, Сергія Данилова. Агентство виникло 1988 року, випускало незалежну газету, 'плакати .І' буклети, що пропагували ідек незалежності України, співпрацювало з Рухом. У найближчих планах агентства — видати мальовничий плакат символіки всіх українських земель за всіх часів.
Сергій Данилов розповів присутнім про автора презентованої книги. Юрій Луканов — фаховий журналіст. Кар'єру розпочав 1982 року в газеті „Молодь України", працював редактором на державному радіо, керівником прес-служби Народного Руху України, редактором на Міжнародному канадському радіо у Монреалі, редагував підпільні газети „Вісник Руху” та „За народний парламент", стажувався у США. „Третій президент" — його перша книга.
На презентації виступив також керівник прес-служби Президента України Дмитро Марков,
Юрій ЧИКИРИСОВ.
 
13.02.1997. "ЛІТЕРАТУРНА УКРАЇНА”
Категорія: ЗМІ про | Переглядів: 890 | Додав: lukanov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Akmal  
0
You can always tell an epexrt! Thanks for contributing.

2 Clara  
0
That's a nicely made answer to a chlanelging question

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Block title
Теги
Вона працює а ми? Путін і стовп Тимошенко піарить Есхіла Симоненко і Ткаченко плюнули журнал Напади на журналістів Депутат Ткаченко і бухвет Янукович почує і що? Про теплі яйця на долоні Свинячий грип - не трихомоноз Литвин - плагіатор геноцид - президент України Янукович не читатель Бандеру позбавити героя Бандера сміється Янукович скаже як завяже Геній лисий Бузина Рибка - гордість чоловіча Сковорідк Фестиваль одного фільму імені Азаро Перша книга про третього президента Бандера мазохіст? Любові Бандери на зйомках фільму Бандера писал стихи Табірний роман у листах Українське кіно в голландському фес Рецензія фільму про Валерія і Джекі Вони в житті не зустрілися Півгодини про Козюльки Гітлерувати - не злочин Козюльки з носа України Толстой поруч з Лукановим Премія імені Берії П'яні вбивці чи без вини винні? За що мені любити донбасян? Табачник: полковник запасу - мініст Ліна незрівнянна Бакай - шахраї Жертва насильницької українізації В Україні нема російськомовних регі Табачник помирився з Колесниковим дискусія не про Бандеру Сталін біля своїх жертв Могильов - Бабруйськ Шевченко це Сталін Рідна Москва Бандери Кремль визнає Бандеру Янукович яйце і вінок ЧА і УПА SMS шахрайство білі шкарпетки Кучми Донбасяни-2 пологівський маніяк кукурікає колісниченко Михалков провал фільму Голодомор без перспективи Стаханов - Фхметов Кіріл Мазепа і свідоміти Не вбивайте Януковича! Азаров і пеня Проституційний суд простодушність грабіжників Путін задушиш у обіймах? Пшонкіна прокуратура фальсифікації шістнадцять років том Януковичу заборонено Наступна Ліна Костенко? Всі сидять япона мать! рік при владі Януковича куди стрибати замість гречки? бійка у ВР
Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz