Четвер, 25.04.2024, 02:58
Юрій Луканов - серйозний журналіст, який часто валяє дурня
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Основне меню
Почувайтеся як у дома, але не забувайте, що в гостях [1]
Новини [3]
Свіжа козюлька [35]
Поточні міркування і спостереження [11]
Колонки [29]
Розслідування [4]
ЗМІ про [31]
Інші матеріали
Головна » Колонки
Мій жарт виявився пророчим: будучи в Молдові після торішніх весняних заворушень, я іронічно сказав, що скоро у вас буде президент Ющенко місцевого розливу. І ось ми реально дочекалися. Тимчасово виконуючий обов’язки президента Молдови Міхай Ґімпу засвітився з указом про, умовно кажучи, свого Бандеру. Себто про те, що день 28 червня слід вважати днем радянської окупації Молдови: саме цього дня 1940 року червона армія окупувала територію Бесарабії.
 
Цей указ Ґімпу миттєво розколов країну. Адже в Молдові живе багато тих, хто оселився там за часів комуністичного режиму, і вони аж ніяк не бажають визнавати цей день окупаційним. Наступного після цього Указу дня пройшли акції з прямо протилежним змістом: частина громадян підтримувала виконувача обов’язків глави держави, а частина протестувала проти цього рішення.

Категорія: Колонки | Переглядів: 734 | Додав: lukanov | Дата: 05.07.2010 | Коментарі (1)

Депутата ізмаїльської міськради Одеської області від Партії регіонів знайшли у божевільні без документів і без пам’яті. І не те що в якій-небудь Одесі, а, можна сказати, на краю землі – у російському Владивостоці. Воно ніби гріх іронізувати над чужою хворобою. Але саме в цей момент вона виглядає закономірною реакцією на дії сьогоднішньої влади, яка ще вчора була в опозиції. Бо досить уявити наступну сцену, і можна сказитися в один момент.

Отож, увімкніть фантазію і уявіть. Сидять собі, наприклад, два дружбани політики і власники заводів і пароплавів Борис Колесніков і Рінат Ахметов.

– Ну что, брателло, – каже один другому, – давай опрокинем по двести за славную годовщину.
Категорія: Колонки | Переглядів: 763 | Додав: lukanov | Дата: 27.06.2010 | Коментарі (0)

Наші співвітчизники, здається, полюбили вирішувати історичні питання в судах. Ось і громадянин Володимир Волосюк просить Печерський районний суд Києва зобов'язати Президента Віктора Януковича привселюдно попросити пробачення за заперечення необхідності визначення Голодомору 1932-33 років геноцидом. Це якраз той нерідкісний випадок, коли патріотичні почуття перевершують здоровий глузд і холодний розрахунок й правдошукачі діють, як півень у відомій приказці: прокукурікають, а там хоч не розвиднюйся. Іншими словами: головне подати до суду, чи виграєш справу – це не має жодного значення.
 
Тим часом, справа не має судової перспективи і однозначно буде програна. Адже Волосюк вважає, що Президент порушив норми закону «Про Голодомор 1932-33 років в Україні», які, на його думку, визначають, що заперечення Голодомору як геноциду є протиправним. Однак у статті другій вищезгаданого закону немає жодної згадки про заперечення Голодомору як геноциду. В ній сказано наступне: «Публічне заперечення Голодомору 1932–1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним».

Категорія: Колонки | Переглядів: 923 | Додав: lukanov | Дата: 15.06.2010 | Коментарі (0)

Ну і хитрюган цей Микита Михалков. Він зробив купу заяв у процесі підготовки свого нового фільму «Предстояння. Стомлені сонцем-2». Він говорив, що це великий фільм про велику війну. Він щось говорив про патріотизм. А ще до того він казав, що «Володимира Путіна Росії послав Бог» і зняв цілком компліментарний документальний фільм про Путіна, коли той ще був главою держави... Виглядало так, що він весь пропах імперським духом. Можна було припустити, що режисер зніме якогось такого «Тараса Бульбу»-2 з закликами любити Росію, про любов до неї з боку представників інших радянських національностей, про окопні гасла «За Родіну! За Сталіна!».
Категорія: Колонки | Переглядів: 867 | Додав: lukanov | Дата: 30.05.2010 | Коментарі (0)

Президент Росії Дмітрій Медведєв, перебуваючи в Києві з офіційним візитом, вшанував жертв Голодомору. Ці самі жертви крутяться у своїх могилах від неймовірного здивування. Виявляється в Кремлі не стільки баскетболісти, скільки акробати. Такий кульбіт гідний звання чемпіона усіх чемпіонів з політичної акробатики.
 

Ще два роки тому Медведєв назвав український Голодомор 1932-33 років так званим. Це сталося у відповідь на запрошення Президента Ющенка відвідати Київ і вшанувати жертв Голодомору. Російський керівник написав тоді у своєму листі, що ця тема зроблена центральною у зовнішній політиці України поруч зі спробами українського уряду отримати місце в "підготовчому", як було сказано, класі НАТО. Тоді він вважав, що такі дії спрямовані на роз’єднання народів колишнього СРСР, бо за його
Категорія: Колонки | Переглядів: 777 | Додав: lukanov | Дата: 18.05.2010 | Коментарі (0)

Як особисто я маю ставитися до ідеї комуністів встановити у Запоріжжі пам’ятник Сталіну? Не як журналіст, не як дослідник політики, не як допитлива людина, яка трохи цікавиться історією. А як просто собі такий безликий громадянин Юрій Луканов.
А ви уявіть собі, що вбито когось із ваших рідних. Ви приходите на могилу, щоб вшанувати світлу пам´ять покійного. І раптом виявляєте, що там стоїть пам’ятник його вбивці. Вам це сподобається? Про що це я? Кілька років тому написав заяву до СБУ і подивився справу свого діда Луканова Павла Ілліча. На кількох десятках сторінок мій дід,
 
 
 
Ольга Волковська до арешту і
під час слідства.
який був заарештований 1937-го року з посади начальника зернового управління Донецького регіонального відділення аграрного наркомату, розповідав слідчому про «діяльність в Донецьку контрреволюційної організації правих, котра разом з організацією українських націоналістів і троцькістським угрупованням займалася шкідництвом, боролася проти політики партії і уряду». А шкідництво полягало в тому, що він і ті, кого він завербував висловлювали
Категорія: Колонки | Переглядів: 1145 | Додав: lukanov | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (2)

Хочу щиро подякувати донецькому адвокатові Володимиру Оленцевичу, який подав до суду вимогу, щоб Степан Бандера був позбавлений Героя України.

Цей вчинок не менш мужній, ніж його спроба через суд заборонити Президентові Ющенку вживати слово «жопа», до якого колишній глава держави вдався під час чергових його
 
Фото: nnm.ru
Категорія: Колонки | Переглядів: 788 | Додав: lukanov | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Block title
Теги
Вона працює а ми? Путін і стовп Тимошенко піарить Есхіла Симоненко і Ткаченко плюнули журнал Напади на журналістів Депутат Ткаченко і бухвет Янукович почує і що? Про теплі яйця на долоні Свинячий грип - не трихомоноз Литвин - плагіатор геноцид - президент України Янукович не читатель Бандеру позбавити героя Бандера сміється Янукович скаже як завяже Геній лисий Бузина Рибка - гордість чоловіча Сковорідк Фестиваль одного фільму імені Азаро Перша книга про третього президента Бандера мазохіст? Любові Бандери на зйомках фільму Бандера писал стихи Табірний роман у листах Українське кіно в голландському фес Рецензія фільму про Валерія і Джекі Вони в житті не зустрілися Півгодини про Козюльки Гітлерувати - не злочин Козюльки з носа України Толстой поруч з Лукановим Премія імені Берії П'яні вбивці чи без вини винні? За що мені любити донбасян? Табачник: полковник запасу - мініст Ліна незрівнянна Бакай - шахраї Жертва насильницької українізації В Україні нема російськомовних регі Табачник помирився з Колесниковим дискусія не про Бандеру Сталін біля своїх жертв Могильов - Бабруйськ Шевченко це Сталін Рідна Москва Бандери Кремль визнає Бандеру Янукович яйце і вінок ЧА і УПА SMS шахрайство білі шкарпетки Кучми Донбасяни-2 пологівський маніяк кукурікає колісниченко Михалков провал фільму Голодомор без перспективи Стаханов - Фхметов Кіріл Мазепа і свідоміти Не вбивайте Януковича! Азаров і пеня Проституційний суд простодушність грабіжників Путін задушиш у обіймах? Пшонкіна прокуратура фальсифікації шістнадцять років том Януковичу заборонено Наступна Ліна Костенко? Всі сидять япона мать! рік при владі Януковича куди стрибати замість гречки? бійка у ВР
Лічильник
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz